Bienale Koper
OGENJ 2: ansambel airborne extended
    Ogledov:34     A+ | a-

Sobota, 30 November, 2024

Ura: 19:00

LOKACIJA: Dvorana Pokrajinskega muzeja Koper

×

PROGRAM:
(v pripravi)





Airborne Extended je kvartet za sodobno glasbo, ki ga sestavljajo flavta, kljunasta flavta/Paetzold, harfa in čembalo, z elektroniko, predmeti in performansom. Ansambel je bil ustanovljen leta 2013 in njegova edinstvena instrumentalna kombinacija omogoča ustvarjanje široke palete novih zvokov in barv, ki so v zadnjih letih navdihnile več generacij skladateljev iz vsega sveta. Njegov nenehno rastoč repertoar šteje več kot 80 premier - sodeluje tako z mladimi kot že z uveljavljenimi skladatelji.
Kot izbran ansambel za NASOM 2018/19 - New Austrian Sound of Music je bil kvartet avstrijski kulturni ambasador in je nastopal na mednarodnih prizoriščih in festivalih, kot so: Wien Modern, Musikprotokoll Graz, Stanislawsky Electrotheatre Moscow, Kalv Festivalen, Poznan Music Spring, Tempo Reale Festival, Vancouver New Music, National Opera Athen in na mnogih drugih. Poleg koncertnih dejavnosti Airborne Extended redno ponuja predavanja in delavnice za skladatelje in instrumentaliste. Veliko je že sodeloval z različnimi akademskimi institucijami, kot so Kunstuni Graz, Bruckner University Linz, Tiroler Landeskonservatorium Innsbruck, Anadolu Üniversitesi Eskişehir, Bilkent University Ankara, Državni Moskovski konservatorij P. Čajkovski, Royal Academy Aarhus, Academy of Music and Drama Gothenburg.   
Airborne Extended podpira Federalno ministrstvo za kulturo (BMKÖS), Federalno ministrstvo za Evropo, integracijo in zunanje zadeve (BMEIA), Mestna občina Dunaj (MA7 Stadt Wien-Kultur) in SKE austromechana.

Članice ansambla:
Elena Gabbrielli, flavte
Sonja Leipold, čembalo
Caroline Mayrhofer, kljunaste flavte 
Tina Žerdin, harfa